Sivut

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Blogin kadehdittavan pitkä kesäloma on nyt ohi!

Kuten kaikki saattoivatkin jo arvata, ei toukokuun bloginpäivitysten tahti kauan jatkuisi. Blogi vietti mukavan pitkän kesäloman ja nyt on aika palata taas ruotuun. Kesä (jos sitä ilmojen puolesta kesäksi voi sanoa) oli ja meni, nyt syksy tekee vahvasti tuloaan.

Hilma ja auspai lapsi Nekku
Hilma
 Kesäkuukaudet vierähti hyvin nopeasti ohi ja paljon on ehtinyt tapahtua. Kesäkuun alkupuolella mätsäröitiin koko porukalla ja Taavi loisti olemalla sin1, bis2. Hilman kanssa startattiin epävirallisissa agilitykisoissa n. 1luokan tasoa vastaava rata ja vaikka meni hylkäykseksi, olin enemmän kuin tyytyväinen kääpiöön. Hilma teki radalla mielettömän hienot kepit eikä miun jännittämässä renkaassakaan ollut ongelmaa. Nyt on ollutkin koko porukalla pitempi agilitytauko ja lajin aktiivisempi harrastaminen jatkuu varmaankin vasta ensi keväänä.

Hilma
Hilma
 Heinäkuussa käytiin kahdeksan akan ja neljäntoista koiran voimin agiliitelemässä ruotsin maalla. Upsalan kupeessa järjestetään suuri Slotshoppet-niminen viikon kestävä agilitytapahtuma joka toinen vuosi. Tiistaina ajeltiin Lappeenrannasta Turun kupeeseen yöpymään ja keskiviikkona aamulla autot laivaan ja nokka kohti Tukholmaa. Itsehhän reissasin Taavin kanssa, joka esitti esimerkillistä matkustuskoiraa koko reissun. Laivassa kulutettiin aikaa laivan kannella ja Taavi otti rennosti päiväunia jaloissa nukkuen. Muut hyödynsivät erikoisen paikan ja treenailivat mm. tokoa. Tukholmasta ajettiin vielä keskiviikko iltana Upsalaan jossa majoituttiin vallan mukavassa ympäristössä. Torstaina, perjantaina sekä lauantaina kilpailtiin kaksi rataa per päivä, eikä Taavin kanssa kovin kummoisia tuloksia tehty. Pari hylkyä, kolme kymppiä joista osa yliajalla ja yksi yliaikainen vitonen - näiden tulosten takiahan kannatti lähteä naapuriin kilpailemaan ;). No, tuloksista viis sillä reissu oli varsin mukava ja voisin uskoa, että ainakin osa porukasta on myös kahden vuoden päästä Slotshoppetissa. Jotkut jopa uhosi, että silloin pitäisi kilpailla koko viikko, hullua! :D Lauantaina Tukholmasta nousi laivaan hyvinkin väsynyt joukku suomalaisia koirahulluja eikä tarvinnut paatilla kovin kauan miettiä, että lähteekö sitä rilluttelemaan vai suuntaisiko sitä nukkumaan ! Suur kiitos kaikille reissusta ! :)

Tuulitukka Taavi
 Kesän aikana myös tämän talouden uimamaisterin titteli on vaihtunut. Se bordercollie, mikä ei toukokuussa tassuja kastellut ja minkä Hilma kuin vahingossa kiskoi järveen on varmaankin vaihtunut jossain vaiheessa. Tätä nykyjä nimittäin talouden ehdoton uimamaisteri on tuo viheliäinen mustavalkoinen eläin. Joku naksahdus vaan kävi ja bc rupesi uimaan. Se uisi ja hakisi keppeä vaikka kellon ympäri eikä malttaisi millään lopettaa.
Nova on muutenkin ollut vallan pätevä eläin, tullut aivan kaikkien koirien kanssa toimeen isoissakin porukoissa ja käyttäytynyt tilanteessa kuin tilanteessa hienosti. Nova lukee muita koiria erittäin hyvin ja myös koirat, mitkä eivät yleensä voi sietää toisia, samanikäisiä narttuja ovat voineet ulkoilla samassa porukassa vapaana tuon mustavalkoisen kanssa.

Turo, Hilma, Tinka, Naava, Ilona, Nova, Nekku
Turo, Nova, Hilma, Naava, Tinka
Tinka, Nekku, Turo, Hilma, Ilona, Naava, Nova

Nova & Hilma pääsivät kokeilemaan myös junamatkustusta, eikä se ollut niistä kovin kummaa. Molemmat kävivät nukkumaan ihan pitkin pituttaan ja vartin päästä ne jo kuorsasivat kovaan ääneen herättäen muissa matkustajissa hieman kummaksuntaa "Matkustaako ne useastikkin junassa kun ottavat noin rennosti?" :D.

Nova

Kaikki muut kuvat (c) Pilvi Uotila, Taavin kuva miun itse ottama.

Kuvia ruotsinreissusta! Lisää Pilvin ottamia kuvia !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti