Sivut

torstai 8. tammikuuta 2015

Mitä tapahtuikaan vuoden 2014 viimeisinä kuukausina?

No siinähän se taas nähtiin, miun skarppaaminen blogin päivittämisen osalta. Nyt on kuitenkin uusi vuosi ja uudet kujeet, niin josko vuoden päästä voitaisiin todistaa ihmettä, että olisin pitänyt blogin edes osapuilleen ajantasalla? En taida uskoa tuohon itsekkään, mutta yritän kuitenkin !

 
Tyynen kanssa käytiin marraskuussa pyörähtämässä Tartossa kahdessa kansainvälisessä näyttelyssä. Tyyne oli molempina päivinä ROP-juniori ja näin ollen saatiin jo lauantaina reissun tavoitteet täyteen kun siitä tuli Viron Juniorimuotovalio. Lauantaina Tyyne oli pn4 ja sunnuntaina se paransi parilla pykälällä, ollen pn2 - todella tyytyväinen saa olla varsin kaljun kakaran tuloksiin :). 
Mukana reissussa miulla oli myös Tyynen paras kaveri, Emmin belgi Sisu, jolle ei tältä reissulta sen kummempia tuloksia. Matkaseurana meillä oli kaveri kahden tollerin kanssa ja ne saivat onneksemme myöskin juhlia tuloksia - kaksi uutta Eestin valiota ja kansainvälinen näyttelyvalio - Onnea vielä jälkikäteenkin! :)

EE JMVA Darcey of Clover Meadow Koska Tyyne on Emmin suosikki, juhlittiin sitä kakun ja kuohuvan kera !


Näyttelyvuoden päätti mikäs muukaan, kuin Helsingin messukeskuksen näyttelyt, joissa ei tänä vuonna ollut miulla muita koiria kuin Tyyne ilmoitettuna. Jos Tyyne oli kalju kuukautta aiemmin Tartossa, niin entistä kaljumpi se oli messarissa. Tyyne sai lauantaina H:n ja sunnuntaina EH:n. Lauantain tuomari sanoi miulle, että H:n syy on harmaa nenä, mutta eipä tuo oikeasti harmaa taida olla. ;)

Kalju kojootti messarissa !


Koska näyttelyihin kuuluu jo jollain muotoa kiire, niin myös messarissa tuli vierailtua myös muiden kuin oman koiran kanssa kehässä. Lauantaina narun päässä oli muutama labratorinnoutaja erinomaisten ja luokkasijoituksen arvoisesti. Sunnuntaina käytiin Sisun, eli belgianpaimenkoira groenendael Tendance Dynamis kanssa pyörähämässä pari kertaa kehässä ja lopputuloksena olikin ROP rodun erikoistuomarilt. Toki se sai tittelin V-14 nimen eteen liitettäväksi, alkaa lähentelemään jo multi voittajaa noilla titteliriveillä ;).
 Messarista lähti sunnuntaina yökylään Kotkaan ystäväni nuori mudi. Pekoni oli varsin sympaattinen tapaus, joka tietenkin joutui huligaanien kanssa mettälenkillekkin.


 Messari viikonloppuna lähti Nova mammalomalle Sirpan hellään huomaan ja 20.12 syntyi keisarileikkaukselle 2urosta ja 3narttua. Keisarileikkaus meni hyvin, kaikki pennut ja Nova selvisivät siitä hyvin. Leikkaukseen jouduttiin turvautumaan, kun ensimmäinen pentu oli tulossa huonossa asennossa ja näin ollen jumittunut matkalle. Onneksi kaikki päättyi hyvin, vaikka piinaavalta tuntuikin odottaa lisätietoja leikkauspöydältä. Ensi viikolla lähdetään ihastelemaan vauvoja livenä! :) Pentujen kuvagalleria löytyy täältä.

Arttulan Loistava x Quicket Walk The Line, ikää 2viikkoa.Kotkassa talvesta ei ole saatu nauttia kuin muutaman päivän pätkissä, mutta jo messarin jälkeisellä viikolla lumi oli saavuttanut Etelä-Karjalan, joten käytiin Savitaipaleella ystävän ja sen sekalaisen lauman kanssa ulkoilemassa.  Joulunajan vietin kotiseudulla Lappeenrannassa ja käytiin aattona Suvin, sammareiden ja Genan kanssa lenkillä. Naureskeltiin, että siitä on aikaa kun lenkkeiltiin ja touhuttiin tuolla aika alkuperäisellä kokoonpanolla, sen jälkeen on molemmilla koiramäärät lisääntyny, toisella enempi ja toisella vähempi... :D


Vuoden loppumetreillä saavutti lumi myös Kymenlaakson. Lumesta innostuneena koottiin joulun ja uudenvuoden välipäinä ryhmärämä kasaan ja suunnattiin 6 akan, 12 koiran ja parin liukuvan kulkupelin kera Elimäen metsiin. Hyvää seuraa, toimivia koiria, ei yhtään ojaan tutustumista ja paljon naurua - siitä koostui meidän rekikauden startti, kaupanpäällisenä varsin väsyneet koirat jokaisessa osoitteessa.

Näin vuoden alussa pitäisi kai listata pitkä lista tavoitteita uudelle vuodelle, mutta mie en sitä kyllä tee. Kierretään kehiä ja harrastellaan muutenkin sen, mikä hyvältä tuntuu. Toki joitakin tavoitteita on sanottu treenikentällä ääneen, mutta ne aika näyttää, kuinka niiden käy. Voitaisiin myös luvata hieman ahkerampaa treenaamista, kuin mitä allaolevasta kuvasta saattaa ymmärtää... Emmi kävi muistuttelemassa mieleen, kuinka eroaa paimen ja pystykorva... ;)


Ja paljastettakoot vielä, että meidän vuoden ensimmäiset kehän kiertämiset tapahtunee seuraavana viikonloppuna Kajaanissa, jonne Turokin on lähdössä useamman kuukauden näyttelytauon jälkeen :)Päivityksessä esiintyvät kuvat ovat allekirjoittaneen lisäksi kuvanneet Pilvi Uotila, Emmi Seppänen, Pia Koskinen, Tiia Koskimies, Sirpa Laakso & Suvi Salonen - Kiitos !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti