Sivut

perjantai 24. lokakuuta 2014

Hyvän mielen agilityä

Viime sunnuntaina, 19.10. käytiin Taavin kanssa starttaamassa pari rataa Kotkan koiraystäväin seuran agilikisoissa. Taavin kanssa ei tulostavotteita tai stressiä muutenkaan ole, kunhan käydään humputtelemassa hyvän mielen agilityä aina silloin tällöin. Sen kanssa on viimeksi treenattu pari vuotta sitten, mutta siitä huolimatta uskallan väittää, ettei koira ole koskaan ollut niin kiva mitä se on tämän vuoden kisoissa ollut. Jo aikoja sitten tuli huomattua, että aktiivinen, viikottainen treenaaminen ja kisaaminen samanaikaisesti ei sovi sille, vaan kaikki into kuolee. Onneksi on joskus tehty pohjat lajiin hyvin (kiitos kaikki kouluttajat!), nyt voidaan vaan humputella omaksi iloksi aina silloin tällöin.


Mie en ole niin vannoutunut blogin päivittäjä vielä, että olisin muistanut ratapiirroksista kuvia ottaa.
Ekana meillä oli hyppyrata, joka oli muutamaa ansakohtaa lukuunottamatta ihan simppeli. Taavi otti kolmos riman alas ja voin ottaa pudotuksen ihan omaan piikkiin. Käännätin jyrkästi ja sen lisäksi vaihdoin ohjausta riman päällä, jonka sitten otti takajaloillaan alas. Radalta päästiin melkein ihanneaikaankin, yliaikaa ainoastaan +0,65 + vitonen rimasta. Oltiin lopputuloksissa sijalla viisi.
Tokana ratana oli agiliytrata, miusta varsin ok rata paria ansakohtaa lukuunottamatta. Olin aika varma, että Taavi lankeaa alun A-este ansaan, mutta se yllätti ja kuunteli hyvin ohjausta. Tälläkin radalla yksi rima alas ja reilu pari sekkaa ihanneaikaa, lopputuloksena 7,25 ja kolmos paikka palkintopallilta. Taavi on tasavarma tuloksentekijä, palkinnot per kisat ;)


Kepit takkusi jostain syystä paljon enemmän kuin missään pitkään aikaan, aikaa turhautu niillä ihan roimasti ja mitään rytmiä muistuttavaakaan ei löytynyt. Kepeistä huolimatta ohjaajalla ja koiralla taisi olla ihan hauskaa, joten ei yksistä kepeistä niin väliä. Sit joskus, kun saa tuon juniorin tuolta treeneihin ja kisoihin, niin pitäisi vaan muistaa senkin kanssa hauskapito ja rentous. Jos joskus rupean nostamaan turhia tulospaineita itselleni niin tiputtakaa miut takaisin maanpinnalle ja laittakaa radalle Taavin kanssa... ;D

Ensimmäinen kuva on kesältä 2012 Mikkelistä ja siitä kiitos Anne Lind!
Toinen kuva on Lappeenrannan vuoden 2011 agirodusta - Taavin kanssa viimeinen 1lk luva ja nousu kakkosiin, ensimmäinen (ja ainut ;D) kakkosten luva sekä starttaaminen avointen sm-kilpailuiden finaalissa. Oli muuten aurinkoinen viikonloppu ja joku taisi hieman palaakkin... ;) Kuvasta kiitos Miira Ikonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti