Sivut

lauantai 4. lokakuuta 2014

Kuka hävitti kokonaisen vuoden?

Tiesin kyllä, että edellisestä tekstistä on ikuisuus, mutta en olisi ikinä arvannut että siitä on yli vuosi ! Oho ja hups. Ei kai auta, kuin tehdä pika päivitys mitä vuodessa on tapahtunut ja yrittää sen jälkeen palata jonkinlaiseen ruotuun blogin suhteen. 

Vuoteen on mahtunut monta reissua ja seikkailua, muutto Lahdesta Kotkaan sekä lauman kasvaminen yhdellä mustavalkoisella. 

Lauma kasvoi menneen vuoden aikana kuin vahingossa yhdellä Itävallan ihmeellä, bordercollie neiti "Tyynellä" (Darcey of Clover Meadow). Tyyne on nyt 13kk vanha, kaunis nuori bordercollie neiti joka on aloittanut näyttelyuransa hienoilla tuloksilla - 4xROP, 2x sert suomesta 2x viron juniorisert, sen lisäksi sillä on usempi vara-sert ja se on ollut jokaisessa näyttelyssä tuomarin mielestä erinomainen. Näyttelyiden lisäksi sen kanssa on aloitettu tottistelemaan (Kiitos Emmi the personal trainer !) ja jälkimettäkin on tullut tutuksi. Agilitystä on tarkoitus tehdä päälaji meille, mutta josko jotain tuloksia saataisiin aikaiseksi myös pk-puolelta. 

Tyyne Porvoon kansallisessa koiranäyttelyssä juuri vuoden ikäisenä 13.9.2014
JUN ERI1 SA ROP-junior PN1 SERT ROP. Kuvan (c) Dina Johansson.
Vuoden aikana on keretty kiertä monta näyttelyä myös muiden koirien kanssa. Viime vuoden lopulla tehtiin reissu Viroon, Tarttoon josta Novalle ei mainittavia tuloksia, mutta Turo oli toisena päivänä ROP kera CACIBIN ja SERT:in.
Pääsiäisenä Lappeenrannan perinteinen näyttely oli Imatralla, varsin mukavissa tiloissa jalkapallohallissa. Tuo Lappeenrannan näyttely on miulle aina se "koti" näyttely, oli se sitten missä vaan ja oli oma koti sitten missä päin maata tahansa. Tänä vuonna myös tulokset olivat enemmän kuin mieluisia, sillä Turo sai sieltä viimeisen SERT:insä ja siitä tuli FI & EE MVA ! :) Tyyne oli pyörähtämässä samassa näyttelyssä pentuluokassa ja olikin ROP-pentu ja Nova oli tuolla PN2 vara-CACIBIN kera. 

Turo,  Lappeenranta KV 19.4.2014
KÄY ERI1 SA PU2 SERT vara- Cacib -> FI & EE MVA ! 
Tuoreen valion vierellä oli helppo hymyillä! :) (c) Pilvi U.
Toukokuussa käytiin isommalla porukalla näyttelureissu Liettuassa, jossa oli Moletaissa kolme kansainvälistä näyttelyä. Miulla oli matkassa mukana Turo ja Nova, jotka ottivat molemmat yhdet luokkasertit sekä yhdet vara-cacibit. Nova kävi Liettuassa kavereiden matkassa myös elokuussa, tällöinkin tuloksena luokkaserti. 

Kesäkuussa oli Kotkassa näyttely, se oli Tyynen ensimmäinen juniori luokan esiintyminen ollen ERI2. Turo sai Kotkasta ensimmäisen oikean Suomen CACIBin - puolet enää puuttuisi ;) ! 

Turo Kotkassa. 
Taavi keväällä 2014.
 Taavin kanssa ollaan palattu agilityn pariin taktiikalla "lahjattomat treenaa." Kevään ja syksyn aikana on käyty nyt muutamat kisat ja tulostaso on ollut varsin varma - vähintään yhdet palkinnot kotiin viemisiksi, pienellä yliajalla. Taavin kanssa on ollut nyt varsin hauska harrastaa, se on ollut radoilla suhteellisen hyvin kuulolla ja mitä parasta, se on tehnyt töitä todella isolla motivaaliolla ja sillä on ollut radoilla ihan super hauskaa ! Joskus on tehty siis jotain oikein, kun monen vuoden treenaamattoman vuoden jälkeen koira kulkee paremmin kuin koskaan. Myö jatketaan tällä taktiikalla etiäppäin niin kauan, kun se on molemmille mieluisaa. Keskitytään ton juniorin kanssa sitten hiulaamiseen ja vääntämiseen, myö vaa Taavin kaa harrastellaan just sillo, ku siltä sattuu tuntumaan :).

Syyskuussa 2014 käytiin pienellä retkellä Repovedellä,
Taavi taukopaikalla. 
Repoveden reissulta, Taavi, Nova & Tyyne. 
Viime talvena päästiin kerran rekeilemäänkin !
Pätevä sekavaljakko, keulilla Naava ja Verna, pyöräparissa Hilma ja Nova. 
Viime talven rekeilyjä, ukot keulilla ja akat perässä - Turo & Sisu, Naava & Verna. 
Koirien uusiin ystäviin kuuluu vauhikas staffi-kaksikko

Kaksjalkaisen uusi tuttavuus Hamina KV:sta, Kishu "Rambo".

Muori mustavalkoinen erikoisnäyttelyssä kesällä 2014 hienosti isossa luokassa ERI4 ! :)

Vanhan tuttavuuden, göötti Fannyn kanssa käytiin Kotkassa pyörähtämässä kehässä
 ja hakemassa eka SERT & CACIB kotin viemisiksi :)
Sekalainen seurakunta lenkillä keväällä 2014 -
Tyyne, Taavi, Verna, Sisu, Tinka, Ilona, Naava, Nova.
Lenkkimeininkejä keväältä -
Naava, Tyyne, Nova, Taavi, Verna & Tinka.
Nova valmistautuu missikisoihin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti