Sivut

maanantai 23. syyskuuta 2013

Tekevälle sattuu... !

Lukeminen omalla vastuulla! Allekirjoittanut koittaa vältellä ankeaan sadekeliin lenkille lähtöä ja päätti kirjoittaa vuosien varrella sattuneista kommelluksista muutaman ylös.

Autoillessa voi sattua ja tapahtua...

* Kauniina kesäpäivänä, reipasta satasen vauhtia maantiellä ajaessa on varsin ikävä huomata, että auton tuulilasissa on ampiainen. Ja näin pahan pörriäiskammon omaavana on vielä ikävämpää huomata, että se ampiainen on muuten sisäpuolella ikkunaa. Ei muuta kun auto ripeästi tienlaitaan parkkiin ja itse autosta ulos. Pelkääjän ovi auki ja takakonttiin nojailua välillä tarkastaen, onko se pörriäinen poistunut jo paikalta. Tovin autoon nojailun jälkeen pysähtyy perään arviolta nelikymppinen herrasmies joka noustuaan autosta tiedustelee, onko miulla joku ongelma ja voisiko hän olla avuksi. Reippaasti vastaan, että onhan miula pienoinen pulma ja kerron, kuinka tuo viheliäinen otus hidastaa matkantekoa. Mies luo epäuskoisen katseen vuorotellen miuhun ja ampiaiseen, tappaa ampiaisen, heittää raadon ulos ja toivottaa hyvin huvittuneena mukavaa päivänjatkoa.

* Urhea kulkupelini oli parin vuoden ajan punainen fiat, jonka rekisterinumerokin oli kuin miulle tehty "HIH-***". Tuo urhea punainen starttasi säällä kuin säällä, sillä sitä ei lannistaneet edes kolmenkymmenen asteen pakkaset. Yhden ainoan kerran tuo kulkine sai minut luettelemaan litannian niitä sanoja, mitkä eivät ole soveliaita lasten korville. Kaikessa rauhassa ajelin taajama-alueella 60km/h vauhtia ja olin juuri aikeissa ruveta hiljentämään risteykseen, kun tapahtui jotain mystistä. Kierrokset hyppäsi niin tappiin, kun kierrokset vaan voi pienessä autossa hypätä, auto nykäisi eteenpäin ja meteli oli kova. Sammutin auton tien sivuun ja totesin, et nyt ei voi auto hyvin. Konsultaatio puhelu iskälle, jossa kerroin että auto ei voi hyvin ja missä oon. Kohta tulikin pari isän työkaveria paikalle ja konepellin avattuaan eivät olleet uskoa silmiään. Moottori oli tippunut. Ja siis aivan kirjaimellisesti, moottori oli tippunut ja roikkui hyyyvin lähellä maanpintaan ainoastaan kaasuvaijerin varassa. Tuon ei kuulemma pitäisi olla millään lailla mahdollista, mutta niin vain kävi.

* Kun koskaanhan en ole kuullut, että autopesuun ajaessa täytyy autosta irroittaa antenni, niin päätin ihan vaan kokeilun vuoksi jättää sen paikalleen ja katsoa kuinka käy. (Tähän väliin toimituksen huomio, itsehän olen työskennellyt yli kaksivuotta huoltoasemalla ja myynyt niitä pesuja miettien aina välillä, kuka urpo unohtaa ottaa antennin pesun ajaksi pois. Tähän väliin on myös hyvä kertoa, että tämän kertainen antenni ei ole ensimmäinen, minkä olen saatellut samalla tavalla paremmille antennusmaille.) Kuten joku jo ehkä arvasi, hyvinhän ei siinä käynyt ja sain kerätä pesuhallin lattialta antennin rippeet. 
 Heti en ehtinyt uutta antenni ostamaan, vaan se siirtyi ja siirtyi. Vihdoin ajattelin edistää asiaa ja kurvasin kauppareissulla bilteman pihaan. Keräsin reippaana vanhan antennin rippeet autosta ja marssin sisälle. Kerroin myyjälle, että tartten tälläisen uuden ja sellaisenhan sain. Maksoin ja menin autolle, aikeissa kiinnittää uusi antenni heti paikoilteen. Avasin oven ja nousin seisomaan oven reunalle, koska eihän tälläinen persjalkanen muuten oikein yletä. Yllätys oli aikamoinen kun tajusin, et perkele siellähän on ehjä antenni paikallaan. Iskä oli selkeesti hoitanu asian. Jonkin tovin joutu itekseen nauramaan juuri ostamani antenni käsissä tuijottaen sitä, mikä sielä katolla oli jo. Siinä sit keräsin uuden antennin ja kävelin takas kauppaan, sain palautettua antennin ja naurut päälle kun kerroin, että siellä katolla nököttikin ehjä antenni.

 Kun se härkäsammakko vaan karkaa suusta...

* "Kasvaako kaali puussa?"
* "Onko munatoti pensas?"
* "Joo, kyllä täältä glögiä saa ja pipariakin, jos sitä mieli tekee."
* "Mitä, eiks munakoiso ookkaan lehmän sisäelin?!?"
* "No, en osaa puhaltaa mut osaan mie imeä!"
* "Poronmätimoussea"
* "I my Juuli"

Nyt on pakko lähteä sateesta huolimatta koirien kanssa ulos. Joskus jos inspiraatio iskee, saatan vaikka jatkaa koottujen kömmähdysten ja lausahdusten kirjoittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti