Sivut

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Luumäki ja erinomaiset tulokset !

25.8 oli Luumäellä ryhmänäyttely 1 & 5 ryhmille.  Voiko parempaa tuuria sattua, että lähellä on ryhmis jossa on molemmat roturyhmät mukana? Kaikenlisäksi ilman oli erinomainen, seura oli mahtavaa ja tulokset ihan yli minkään odotusten!

Aamusta ensimmäisenä meidän sekalaisesta seurakunnasta oli bortsujen kehä. Nova hurmasi kaljuudesta huolimatta tuomarin ja oli ROP. Muutenkin bordercolliekehällä erinomaisia tuloksia tutuille, sillä VSP oli ihastuttava "Eevertti" sekä narttujen serti meni Eevertin emälle - Onnea Tellu !
Sammarikehää odotellessa Pilvin vakiohandlattava amerikanakita Urho oli ROP ja ystäväni mudi Fekete oli ROP valioituen samalla - Onnea kaikille!


ROP Arttulan Loistava VSP Devils Shepherd Red Hot Dynamite
Sammarikehässä nähtiinkin suuria yllätyksiä, sillä meidän pieni poikanen Turo otti ja meni avamaan sertitilin ja ollen myös ROP!


ROP Adventurous VSP Eucham`s F´Jupik Seashel

Näyttelyreissun piti olla miulle lyhyt ja olla ajoissa kotona jatkamassa muuttoa, mutta lähes iltaanhan tuo reissu taas venähäti. Onneksi oli varattu kakut ja skumpat mukaan, sillä tarkoituksena oli kakutella Novan valiokakut. Ja Novan valiokakku muuttui myös Feketen valiokakuksi sekä erinomaisten koirien roppikakuksi! Ja myös miun synttärikakuttelut hoidettiin samalla, sillä seuraavana päivänä tuli miulle ikää taas vuosi lisää mittariin.


Iltapäivällä odottelun jälkeen oli ryhmäkehien aika. Novan kanssa käytiin taas juoksemassa kehä kerran ympäri ja ottamassa nopea kiitos vastaan. Teinkin Novan kanssa lennokkaan koiran vaihdoin ja lähin Turon narun päähän, sillä Pilvillä olisi muuten ollut kaksi koiraa 5-ryhmässä. Kokoomakehässä miusta tuntui että tuomari Harto Stockmari ei edes vilkaissut Turoa päin ja sen vuoksi yllätys olikin suuri, kun poimi Turon 8 parhaan joukkoon ryhmäkehässä. Jatkoon pääsi myös Pilvin käsissä ollut Urho. Juoksutusten ja seisotusten jälkeen rupesi tuomari sijoittamaan koiria ja Pilvi luotsasi Urhon hienosti sijalle 4 ! Oltiin aivan varmoja, että eihän mein pieni jätkä nyt palkinnoille asti yllä ja yllätys oli aikamoinen, kun kuuluttaja kuulutti ykköspaikalle numeron, jolla juuri meidän pieni mies oli kilpaillut ! Kehän laidalla jouduttiin Pilvin kanssa vissiin muutamat kyyneleetkin vieräyttämään toisiamme ja koiraa halaillessa. Bis-kehään Pilvi lähti Turon kanssa ja tiedettiin, että vastassa on upea partacollie mutta bis2 on jo tuloksena huima Turolle ! Bis kehässä tuomarina Paavo Mattila joka valitsikin partacollien voittoon, mutta kuulemma vain ja ainoastaan karvanmitalla.


Ihan mieletön helteinen päivä Luumäellä ja naurettiinkin, että tälläisen päivän jälkeen jaksaa taas kiertää näyttelystä toiseen vaikka ilman minkäänlaisia tuloksia seuraavat kaksi vuotta!

Nova VAL ERI1 SA PN1 ROP, tuomarina Tarja Löfman
"Feminiininen, eriomaisen tyyyppinen, tänään kovin hoikka valionarttu. Ilmeikäs pää jossa oikea vahvuus. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Oikean pituinen rintakehä, hyvä ylälinja. Liikkuu erinomaisella askeleella ja paimenkoiran asenteella. Niukka mutta oikeanlaatuinen karvapeite. Erinomainen yksilö joka olisi edukseen hieman painavampana. Esiintyy ja esitetään kauniisti."

Turo KÄY ERI1 SA PU1 SERT ROP RYP1 BIS2, tuomarina rodussa Markku Mähönen, ryhmässä Harto Stockmari ja BIS:ssä Paavo Mattila
"Mittasuhteiltaan ja ääriviivoiltaan oikea. Hyvänmallinen pää, hyvä pigmentti ja hyvin asettuneet korvat. Erinomainen kaula, hyvä eturinta. Runko voisi olla hieman voimakkaampi. Hyvä häntä. Hyvät kulmaukset ja hyvä rytminen liike. Takatyöntö voisi olla voimakkaampi. Esitetään erittäin kauniissa näyttelykunnossa. Erittäin kaunis karvan väri."

BIS1 Ovenslope Prince Charming BIS2 Adventurous

Kuvista kiitos Pilvi & Ella !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti