Sivut

maanantai 23. syyskuuta 2013

Pari mätsäriä & pari jumista akkaa

Viime viikkoihin on taas mahtunut kaikenmoista puuhaa. Miun kesäkin on töiden osalta laitettu pakettiin, päättäjäiset juhlittu ja laiva paketoitu talvikuntoon. Rankka, antoisa mutta silti aivan huippu kesä tuli seilattua Viipuriin ja takaisin. Kesästä kiitos niin loistaville työkavereille mutta ennen kaikkea koirien kanssa jeesanneille, ilman teitä en olisi saanut elää kesää kanavarallissa !

8.9 käytiin Hilman kanssa mätsärissä Lappeenrannassa, jossa oli samalla showhau kiertua ja niiden kuvaukset. Hilma kävi kuvattavanakin, mutta valkoinen koira valkoisella taustalla ei näytä ainakaan noissa kuvissa oikein miltään, niin jätän ne kokonaan julkaisematta. Hairahduin ilmottamaan Hilman Tuuloksen ryhmikseen Lokakuun alkuun, joten vähän sitäkin silmällä pitäen piti mätsäröidä sen kanssa. Tuloksissa ei tälläkään kertaa hurraamista, sinisen se taisi saada eikä sijoitusta. Esiintyi ihan ok, liikkui kivasti mutta seisotuksissa malttamaton. Ja tuo miusta tuntuva ikuinen oikean takajalan ongelma on edelleen. Muuten siis seisoo kivasti, mutta sen siirtää aina jossain vaiheessa eteen, täytyy pitää teho näyttelytreenit ennen ryhmistä tuon kanssa.

Mätsärin jälkeisellä viikolla ajelinkin taas vaihteen vuoksi pientä etelä-suomi road trippiä ja kävin kaappaamassa Pilvin ja sen luona "evakossa" olleen Novan kyytiin ja suunnattiin Metsäkylään hervottomaan nais- ja bordercollie seuraan. Suunniteltiin hieman Marraskuun reissua sekä tiedossa oli, että Nova hierotaan läpi. Metsäkylässä olikin paremman palvelun paikka ja koiran lisäksi hierottavaksi joutui allekirjoittanutkin. Molemmat, sekä akka että koira olivat jumissa, kaksilahkeinen vielä vähän enemmän. Hyvin Novan jumit lähti aukenemaan ja käyrästä banaanista suoristui bordercollie. Nyt on seuraava hieronta kerta taas jo sovittuna, niin koiralle kuin akallekkin - himskatin kätevää, kun samalla kertaa saa molemmat hoidettua ;).

12.9 oli vuorossa mätsäri Kotkassa. Otettiin se Pilvin kanssa suunnaksi ja aloiteltiin siitä pitkän, koiramaisen viikonlopun vietto. Neljä elukkaa pääsi mein kanssa missikarkeloihin, mie otin matkaan Turon & Novan ja Pilvi valkkasi laumasta mukaan Vernan & Fannyn, joka oli miun matkassa viikonlopun näyttelyitä silmällä pitäen.
Nova esiintyi varsin Novamaisesti eli erittäin hyvin ja sai punaisen nauhan. Punaisissa ei sitten sille sijoitusta. Turo esiintyi myöskin varsin kivasti, ja tuomarin pohtiessa ääneen vaikeaa valintaa nauhakeh
ässä niin totesin, että voidaan ottaa sininen, niin miulla ei ole montaa koiraa samassa kehässä. Turo jatkoi sinisten kehässä varmaa esiintymistään ja olikin SIN1. Bis-kehän alku meni hieman sähläykseksi, kun jotkut viisaina leikityttivät valkoisiapaimenkoiria irrallaan ihan kehän laidalla ja koirien leikin yltyessä niiden juoksuralli tuli lähes kehään asti... Turo kokosi itsensä hienosti holtittoman häiriön poistuttua takanta ja oli loppujen lopuksi bis2 ! Bis1 oli hieno alaskanmalamuutti, joten oikeaan roturyhmään meni voittokin!
Pilvin handlaamista molemmille punai
set, mut kumpikaan ei palkinnoille tällä kertaa yltäneet. 


Kuvista kiitos kenelle muullekkaan kuin Pilville !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti