Sivut

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Mäntyharju 31.8

Elokuun viikonlopusta toiseen jatkuvan näyttelyputken päätti Mäntyharjun kr näyttely. Mie olin itse töissä joten Pilvi matkasi sekalaisen koiralauman kanssa näyttelyyn. Turolle hieman uskallettiin odottaa toista sertiä, sillä tuomarina olisi viime viikonlopun bis-kehän tuomari joka oli selkeästi Turosta tykännyt eikä sammareita ollut ilmoitettu kuin kmmenen paikalle. Novan kanssa odotettiin kuumeisesti ensimmäistä jotain muuta kuin erinomaista, sillä se oli suorastaan järkyttävän näköinen - kalju ja viikon super aktiiviloman jälkeen suorastaan laihahko. 


Ensiksi sain aamusta jännittää ja odottaa töissä tuloksia sammarikehältä ja kun tulokset sain, en voinut kuin hymyillen jatkaa työpäivää. 

Turo KÄY ERI1 SA PU1 SERT ROP, tuomarina Paavo Mattila
"Erinomainen uros, kaunis pää, silmät voisivat olla hieman tummemmat. Hyvät korvat, kaunis kaula. Erinomainen runko, erinomainen ylälinja ja takaosa. Hieman suora edestä. Hyvänlaatuinen turkki. Kaunis häntä. liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös."

Alku iltapäivästä sain lisää piristäviä uutisia töihin, sillä Pilvin juniori-ikäinen englanninsetterinarttu oli saanut ensimmäisen sertinsä ! Ja tulosten odottelu jatkui pitkälle iltapäivään, ennen kuin bordercolliet oli arvosteltu. Tuomari Gunnel Holm oli jakanut kaikille vähäkään karvansa tiputtaneille EH:ta, joten Pilvi oli ollut jo aivan varma, ettei Nova missään nimessä saa siitä parempaa. Nova kuitenkin yllätti, eikä vieläkään katkaissut erinomaista putkeaan. Tuomari oli vielä harmitellut koiran turkittomuutta & laihuutta ja kehunut, että se liikku "fantastisen upeasti". 

Nova VAL ERI1, tuomarina Gunnel Holm
"Oikantyyppinen narttu jolla hieman hento luusto. Hyvä selkälinja. Kuono saisi olla hieman täyteläisempi silmien alta. Valitettavasti narttu esitetään tänään laihassa kunnossa. Karvapeite ei näyttelykunnossa. Liikkuu erinomaisen hyvin."


Ja koska Turo oli repäissut ja ollut jo toistamiseen viikon sisään rop niin jatkoin tulosten jännittämistä odottaen ryhmäkehän tuloksia. Toki oltiin jo puhuttu, että tuskinpa tuo pieni töppönen toista kertaa yllättää ja menestyy. Mutta mitä vielä, sainkin tekstiviestin "RYP1..." ja olin jo aivan varma, että Pilvi tekee kiusaa ja huijaa. Mutta ei, totta se kirjoitti! Bis-kehässä ei enää menestystä, mutta se olikin jo varsin oletettevaa sillä sama tuomari piti Turoa keväällä erittäin hyvänä eikä oikein tykännyt mistään siinä. Mutta ryp1 on taas jo aivan superia! Turo on päättänyt, että kerta pärjätään niin pärjätään sitten kunnolla. Ryp tuomarina oli Gunnel Holm ja mitäilmeisemmin Turo sai kunnian olla viimeinen Gunnelin ryhmävoittaja, sillä Mäntyharjun näyttely taisi olla viimeinen jossa hän arvosteli. Turo ja taustajoukot ovat otettuja tästä kunniasta! 


Turon kokopäivän tulossaldo siis KÄY ERI1 SA PU1 SERT ROP RYP1 !

Luumäen palkinnot, Turo & Mäntyharjun palkinnot

Kuvista kiitos Janniliisa & Pilvi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti